Kumpi tavoittaa paremmin, painettu vai digitaalinen mainonta?

Kiva, että olet tullut lukemaan blogiamme! Toivon, että löydät täältä hyödyllistä tietoa ja inspiraatiota. Erityisesti jos pohdit, miten voit parantaa yrityksesi markkinointia ja tunnistaa kohderyhmäsi entistä tarkemmin.

Kumpiko sitten tavoittaa paremmin?

Painetun mainonnan ystävät saattavat heittää heti ensimmäiseksi, että printissä on jotain ainutlaatuista ja koskettavaa. On totta, että fyysisen esitteen tai käyntikortin saaminen käsiinsä tuntuu erityisen henkilökohtaiselta. Se voi jäädä paremmin mieleen ja se on helppo säilyttää vaikkapa työpöydällä.

Digitaalinen mainonta taas tavoittaa laajan yleisön verkossa ja se tarjoaa mittavia mahdollisuuksia personointiin ja seurantaan. Lisäksi voit kohdistaa mainoksesi juuri niille, jotka todennäköisimmin kiinnostuvat siitä.

Molemmilla on vahvuutensa, mutta kumpi sitten voittaa? Vastaus voi riippua yrityksestäsi ja kohdeyleisöstäsi. Miksi et kokeilisi molempia? Yhdistämällä painetun ja digitaalisen mainonnan voit saavuttaa laajan ja monipuolisen yleisön. Muista kuitenkin pitää huolta siitä, että mainontasi on kohdennettua ja relevanttia.

Sinun ei tarvitse valita voittajaa näiden kahden välillä – valitse molemmat ja voit olla varma, että tavoitat asiakkaasi monipuolisesti.

Miten yhdistän painetun ja digitaalisen mainonnan tehokkaasti?

Selvitä ensin yrityksesi kohderyhmä. Kohderyhmän tunteminen on yksi keskeisimmistä askeleista menestyksekkääseen markkinointiin.

Tekemällä sisältösuunnitelman, jossa yhdistyy erilaiset markkinointimateriaalit valituissa kanavissasi, et ainoastaan tavoita laajempaa yleisöä, vaan voit myös syventää asiakassuhteitasi. Monikanavaisuus palvelee kohdeyleisöä paremmin, kun tarjoat jokaiselle jotakin.

Valitse kanavat huolellisesti koska aika ja budjetti ovat yleensä rajalliset. Digitaalinen mainonta voi olla nopeaa ja joustavaa, mutta se vaatii myös aktiivista seurantaa ja päivittämistä. Printtimainonta taas kannattaa suunnitella huolella. Muista, että budjetti on rajallinen resurssi, joten mieti, mihin sitä haluat käyttää.

Keneen haluat mainoksellasi vaikuttaa?

Kohderyhmän tunnistaminen ja ymmärtäminen on olennainen osa tehokasta markkinointia. Kun tiedät, keneen olet yrittämässä vaikuttaa, voit suunnitella kampanjasi niin, että se puhuttelee juuri heitä. Painetut mainokset voivat tavoittaa tietyn demografian tai alueen, kun taas digitaalisen mainonnan viestit voi kohdistaa perustuen vastaanottajan käyttäytymiseen ja mieltymyksiin.

Tämän yhdistämisen avulla luot kattavampia ja henkilökohtaisempia markkinointikampanjoita. Painettu mainonta luo pysyvyyttä ja uskottavuutta, kun taas digitaalinen mainonta tuo mukanaan joustavuutta ja mittausmahdollisuuksia. Muista että mainonta ei ole joko-tai-valinta -se on sekä-että-mahdollisuus, joka voi tuoda yrityksellesi merkittäviä etuja.

Mistä tiedän ketkä ovat kohderyhmääni?

Listasin muutamia askeleita, jotka voivat auttaa selvittämään yrityksesi kohderyhmän.

  • Analysoi nykyiset asiakkaasi: Ketä nykyiset asiakkaasi ovat? Millaisia demografisia tekijöitä (kuten ikä, sukupuoli, sijainti) he jakavat? Millaista on heidän käyttäytymisensä, mieltymyksensä ja tarpeensa? Kun löydät vastaukset näihin kysymyksiin, ymmärrät paremmin kenelle markkinoit.

  • Tutki markkinasi: Kuka kilpailee samoista asiakkaista? Mitä he tekevät hyvin tai huonosti? Pidä silmällä minkälaista mainontaa kilpailijasi tekevät ja miltä heidän kotisivunsa näyttävät.

  • Kerää ja analysoi dataa: Digitaalinen markkinointi tarjoaa mahdollisuuden kerätä ja analysoida dataa kohderyhmästäsi. Käytä työkaluja kuten, Google Analytics tai sosiaalisen median analytiikkatyökalut, saadaksesi yksityiskohtaista tietoa siitä, keitä sivustosi kävijät ovat ja miten he käyttäytyvät verkossa.

  • Asiakaspalautteen hyödyntäminen: Älä aliarvioi suoran asiakaspalautteen voimaa. Kyselyt, haastattelut ja asiakaspalautteet voivat antaa sinulle arvokasta tietoa siitä, mitä asiakkaasi arvostavat ja mistä he eivät pidä.

  • Luo ostajapersoonia: Perustuen keräämääsi tietoon luo ostajapersoonia, jotka edustavat ihanteellista asiakastasi. Nämä kuvitteelliset hahmot auttavat sinua visualisoimaan ja ymmärtämään kohderyhmääsi paremmin.

Muista, että kohderyhmän määrittäminen ei ole kertaluontoinen tehtävä. Kannattaakin aina tietyin väliajoin tarkastella ja päivittää tilannetta. Markkinatilanteen ja mainosalustojen muuttuessa markkinoijan tulee pysyä jatkuvasti ajan hermolla.

Kiva, kun luit kirjoitukseni!

Toivon, että löysit tästä blogista hyödyllisiä vinkkejä ja oivalluksia kohderyhmäsi tunnistamiseen ja painetun sekä digitaalisen mainonnan yhdistämiseen. Jos kaipaat lisää apua tai vinkkejä markkinointistrategiaasi liittyen, olemme valmiita auttamaan ja tarjoamaan asiantuntevaa neuvontaa.

Otahan yhteyttä, olipa kysymyksesi sitten suuri tai pieni. :)

oivamainos@oivaseutu.fi tai p. 044 558 9301 / Hanna

Kirjoittaja
Hanna Mäkelä
Digimarkkinoinnin asiantuntija  

 


Mainostoimisto OivaMainos

Präntti Oy

Nuijamiestentie 1, 39100 Hämeenkyrö
oivamainos@oivaseutu.fi • 044 782 5012

Toimisto on avoinna arkipäivisin klo 9-15
Muut ajat sopimuksen mukaan.